Παρασκευή, Ιουλίου 21, 2006

No 327

Όπως ανέφερα και πιο πάνω, πολλά ζευγάρια ομοφυλόφιλων, αντρών και γυναικών, ακολουθούν προκαθορισμένα πρότυπα στην ερωτική τους πράξη, που βασίζονται σε στερεοτυποποιημένους ρόλους, όπως του «αφέντη» και της «γυναίκας» ή της «αδερφής». Στους περισσότερους ανθρώπους αρέσει η ποικιλία στο σεξ ακριβώς όπως και σ’ όλες τις άλλες δραστηριότητές τους. Μια από τις αναγκαίες ικανότητες για να έχετε μια μακρόχρονη και πετυχημένη ομοφυλοφιλική σχέση είναι η τέχνη να δημιουργείτε νέες και πιο ερεθιστικές εμειρίες με τον ίδιο σύντροφο.
Αν ενδιαφέρεστε για μια αλλαγή στη σεξουαλική ρουτίνα, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετα είναι να συζητήσετε τα συναισθήματα σας με τον/την σύντροφό σας.(…) Η απολαυστική σεξυαλικότητα είναι ένα βασικό συστατικό των ομοφυλοφιλικών σχέσεων αντρών και γυναικών.

Tina Tessina: Σχέσεις Gay. Ένας πλήρης οδηγός για ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες (Κονίδαρης)

1 σχόλιο:

artois είπε...

Αν απορρίψεις το σώμα σου, την προσωπικότητά σου, ή τα όποια αρνητικά σου συναισθήματα, απορρίπτεις τον εαυτό σου.
Αν απορρίψεις τον εαυτό σου, απορρίπτεις ένα ιερό δημιούργημα, ένα ιερό δώρο.
Αν απορρίψεις ή υποτιμήσεις ζωτικά τμήματα του εαυτού σου, τότε διχάζεσαι, γίνεσαι δυσλειτουργικός, δεν ολοκληρώνεσαι, δεν νιώθεις άνετα μέσα στο σώμα σου και με την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου.

Τίνα Τεσσίνα

Η Τίνα Τεσσίνα είναι Αμερικανίδα συγγραφέας, ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος σχέσεων. Μια λιγότερο γνωστή της πλευρά είναι αυτή της ποιήτριας:

Αΐδιος χορός – Χριστούγεννα 2005

Νους
Συναίσθημα
Πνεύμα
Ο αΐδιος χορός
- και η τρυτάνη το κλειδί

Με καύσιμα την χάρη και την απόλαυση
ολισθαίνουμε προς την καρτερούσα αγκάλη
του χρόνου που έρχεται.